Χρήσιμοι σύνδεσμοι

www.kalikardia.gr

Μια ιστοσελίδα με θέματα υγείας και υγιεινής διατροφής που σχετίζονται με το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

kalikardia

www.hcs.gr

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, χρήσιμη κυρίως για συναδέλφους Καρδιολόγους. Η «βιτρίνα» της ελληνικής καρδιολογικής κοινότητας. Πρόσφατα προστέθηκε η ενότητα «Ενημέρωση ασθενών», με πολλά ενδιαφέροντα καρδιολογικά θέματα.

hcs

www.escardio.org

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, χρήσιμη ξανά κυρίως σε Καρδιολόγους. Ωστόσο καταδεικνύει την πανευρωπαϊκή δέσμευση για μείωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων στην ήπειρό μας. Αποτελεί άριστο παράδειγμα συνεργασίας σε επίπεδο λαών της Ευρώπης με ένα κοινό στόχο.

escard

www.elikar.gr

Η ιστοσελίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (επιφανέστερο μέλος του οποίου ο γνωστός καθ. Κος Π. Τούτουζας). Έχει χρήσιμες παραπομπές, ιδίως στην ενότητα «Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη», υπό τον τίτλο «Καρδιακή Υγεία – Παθήσεις» (βλ. http://www.elikar.gr/page.php?pid=28).

elikar

http://www.world-heart-federation.org/what-we-do/awareness/hearts-of-children/material-and-resources/keep-children-heart-healthy-with-superheart/

Ιστοσελίδα ενός παγκόσμιου οργανισμού – κινήματος με στόχο τη μείωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων κατά 25% μέχρι το 2025. Άρα το επίκεντρό της είναι η πρόληψη και δη στα παιδιά. Ωραία φιγούρα ο «υπερήρωας» Superheart, που μπορεί να αποτελέσει όμορφο πρότυπο για τα παιδιά με την άσκηση και τη σωστή του διατροφή.

super

http://www.medscape.com/cardiology

Ο ευρέως γνωστός ιστότοπος medscape.com, με focus στα καρδιολογικά θέματα. Προορίζεται για συναδέλφους Καρδιολόγους με καλή γνώση της Αγγλικής, κυρίως χάρη στις ιδιαίτερα περιεκτικές παρουσιάσεις – συζητήσεις πάνω σε τρέχοντα καρδιολογικά θέματα (βλ.  ενότητα CME & Education). Άριστο υποκατάστατο παρακολούθησης συνεδρίων. Παρότι δε είναι αμερικανικής προέλευσης, οι ομιλητές ενδέχεται να είναι και Ευρωπαίοι.

copyright © 2021