Σύντομο Βιογραφικό

tsiaousis

Ο Καρδιολόγος Γεώργιος Τσιαούσης γεννήθηκε το 1975 στην Καστοριά από Σιατιστείς γονείς, το Ζήση και τη Δέσποινα Τσιαούση, Οδοντιάτρους επί 35ετία στην Καστοριά και το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού αντίστοιχα.

Εισήχθη αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο (Πανελλαδικές Εξετάσεις του 1993) στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε με «άριστα» (βαθμός 8.56), ενώ έλαβε στη συνέχεια και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία (διετές μάστερ, 2003-2005), επίσης με «άριστα».

Εργάστηκε ως αγροτικός Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Κλεισούρας (2001-2002) και παράλληλα στον Παθολογικό Τομέα του Νοσοκομείου Καστοριάς. Θήτευσε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης (2003-2005) ως ειδικευόμενος Παθολογίας και έλαβε τη βασική του εξειδίκευση ως Καρδιολόγου στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά (2005-2010). Εκεί εκπαιδεύτηκε σε όλους τους τομείς της σύγχρονης Καρδιολογίας: Κλινική Καρδιολογία, Υπερηχοκαρδιολογία, Παιδοκαρδιολογία, Αρρυθμιολογία, Υπερτασιολογία, Μονάδα Εμφραγμάτων και Εργαστήριο Στεφανιογραφιών – Αγγειοπλαστικών.

Εργάζεται στον ιδιωτικό Τομέα από το 2010, με ιδιωτικό Καρδιολογικό ιατρείο στο κέντρο της Καστοριάς, με πλήρη, μοντέρνο καρδιολογικό εξοπλισμό για όλο το φάσμα των καρδιολογικών εξετάσεων (Δοκιμασία Κόπωσης, Υπέρηχος-Triplex καρδιάς, Holter ρυθμού και Holter πιέσεως), τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιατρικό πληθυσμό. Λειτουργεί μάλιστα και δεύτερο ιατρείο (νόμιμο υποκατάστημα) στη γενέτειρά του Σιάτιστα Κοζάνης.

Παράλληλα, έχει να επιδείξει αξιόλογη επιστημονική – ερευνητική δραστηριότητα, με συγγραφή επιστημονικών άρθρων σε διεθνή καρδιολογικά περιοδικά (22 άρθρα στην ιατρική μηχανή αναζήτησης PubMed, επικαιροποίηση Ιούνιος 2022), σημαντικότερο των οποίων η μετα-ανάλυση που δημοσιεύτηκε σε σημαντικό ιατρικό περιοδικό και στην οποία διετέλεσε δεύτερος συγγραφέας (Excessive Supraventricular Ectopic Activity and Adverse Cardiovascular Outcomes: a Systematic Review and Meta-analysis. Curr Atheroscler Rep. 2020;22(4):14). Έχει πραγματοποποιήσει πλειάδα εισηγήσεων σε καρδιολογικά συνέδρια, τόσο στο εξωτερικό (σε EuroEcho ανά την Ευρώπη), όσο και στο εσωτερικό (ετήσιο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο, ετήσιο συνέδριο Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν κοκ). Επίκεντρο της ερευνητικής του δραστηριότητας και του επιστημονικού του ενδιαφέροντος είναι η Υπερηχοκαρδιολογία και, πιο πρόσφατα, η Αξονική Στεφανιογραφία, ενώ έχει λάβει εξειδικευμένη εκπαίδευση στην Ιατρική Στατιστική στο πανεπιστήμιο Erasmus της Ολλανδίας (2005).

Ομιλεί την Ελληνική, Αγγλική και Γερμανική γλώσσα (είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος και στη Βαυαρία Γερμανίας, Oberbayern, DE).

Είναι Πιστοποιημένος Ιατρός στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας του ΕΟΠΥΥ. Είναι, τέλος, ενεργό μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, έχοντας πραγματοποιήσει ως εκπρόσωπός τους μεγάλο αριθμό ομιλιών σε σχολεία του Νομού Καστοριάς σχετικά με την Καρδιαγγειακή Πρόληψη, το Κάπνισμα κοκ.

copyright © 2021